Itt olyanok véleménye olvasható, akik minden nap használják a tamigo-t.

Tekintsd meg, hogy miért választották mások a tamigo-t.

Nézzük meg, mint mondanak ügyfeleink a tamigo-ról

Customer case Johan Bulow

A tamigo mind a menedzsmentnek, mind a munkavállalóknak áttekintést nyújt a beosztásról és a fizetésekről, mely adat más módon nem állna rendelkezésre.

A Lakrids by Johan Bülow exkluzív édesgyökér márka 2012-ben váltott a tamigo munkaerő-gazdálkodási megoldásra. A kézzel írott beosztásokat gyorsan felváltotta a naprakész, automatizált beosztás, és a Lakrids a tamigo óráját, a Touch-t választotta a munkaidő rögzítéséhez.

Ha csak fiatalokat alkalmazol, óriási pluszt jelent, hogy a beosztással és műszakcserékkel kapcsolatos kommunikáció SMS-ben és a tamigo app-on keresztül zajlik.

A tamigo a Lakrids-nél nem csupán minimalizálta a manuális feladatokra szánt időt, de nagyban javította a munkavállalói kommunikációt is.

A tamigo előtt e-maileket küldtünk a személyzetnek, amiket szinte sosem kaptak meg.

Triumph customer case
Minden kereskedelmi menedzser tudja, milyen nehéz teljeskörű áttekintést kapni egy excel táblából az üzleti tevékenységről – forgalom, termelékenység és munkaerőköltség stb. adatokról. Ezért volt egyszerű választás bevezetni a tamigo-t a Triumph Benelux-nál, ami az információk EGYETLEN helyen való egyesítésével segíti az üzleti optimalizációt.

Dániai Triumph kollégáink már teljes megelégedéssel használták a ttamigo-t, ezért logikus volt, hogy a Triumph Benelux is bevezeti.

A tamigo csupán néhány kattintással betekintést nyújt a Triumph Benelux többszintű KPI-kbe, mint a terv, a termelékenység, a bérszázalék, a forgalom és a munkaerőköltség. A tamigo konzekvens és naprakész adatai megkönnyítik a Triumph üzletek benchmarkingjét.

A bérszámfejtésért vagyok felelős, és sok időt takarítok meg a tamigo-val. Egyszerűen exportálom a tamigo-ból bérszámfejtő rendszerükbe a fizetési adatokat.

Bolia customer case
Nem szokatlan, hogy a kereskedelmi láncok különböző helyszíneiken eltérő munkaerő-menedzsment megoldásokat alkalmazzanak, különböző beszállítóktól. A Bolia (mely sok európai országban van jelen), alaposan tanulmányozta a piacot, mielőtt munkaerő-menedzsment megoldást választott: “A tamigo-t választottuk, mivel a rendszer már számos országot lefedett, és könnyen használható volt" – mondja Anette Sørensen, Nemzetközi HR Manager.

A tamigo megfizethetetlen munkaerőköltség-áttekintést ad és helyes bérszámfejtési adatokat készít.

Sok részmunkaidős alkalmazottunk van, így a beosztás gyakran módosul, de Anette Sørensen szerint a tamigo szuper-egyszerűvé teszi a változtatásokat, melyek csak minimális adminisztratív erőforrást tesznek szükségessé.

Országtól és a kultúrától függetlenül beigazolódott első benyomásunk – a tamigo felhasználóbarát eszköz minden alkalmazott számára.

Sticks N Sushi customer case
A tamigo 2006 óta a segít javítani a Sticks'n'Sushi napi működésén.

A tamigo beosztás kezelése a tervezőknek hihetetlen egyszerű. Mivel a beosztás folyamatosan új, felhasználóbarát funkciókkal frissül, egyre egyszerűbb és egyszerűbb használni.

Tommy Hvid szerint a tamigo app „zseniális". Az app a tervezőknek és a munkavállalóknak is bárhol és bármikor hozzáférést biztosít a funkciókhoz és az információkhoz. A tervezők az app-on licitre bocsáthatják az elérhető műszakokat, míg a műszakok menet közben cserélhetők, a távollétek pedig rögzíthetők.

Az is óriási előny, hogy a személyzet a webes megoldásban eléri a tamigo nyitóoldalát, ahol képeket és leírásokat találnak belső kampányainkról és ajánlatainkról.

Danhostel customer case

A tamigo összegzésével mindig naprakészek lehetünk. Ezért felbecsülhetetlen eszköz a tamigo.

2014 óta a tamigo optimalizálja a személyzet menedzsmentet a Helsingørben, Dániában található Danhostelben. A tamigo előtt a Danshotel alkalmazottai papírfecnikre írták ledolgozott óráikat.

Óriási káosz volt, mivel az alkalmazottak papírdarabokra írták a munkaóráikat, melyeket aztán egyesével át kellett néznem.... ha egyáltalán emlékeztek rá, hogy odaadják.

Mint minden más szállodában vagy hostelben, a Danhotelben is van szezonális ingadozás. A nyári hónapokban sokkal több a fiatal dolgozók száma. Bár a csúcsszezon sok új arcot jelent, Nicolai Stubtoft-nak nem tart hosszú ideig megtanítani az újaknak a tamigo használatát. Rövid bevezetőt követően könnyedén cserélnek műszakokat, anélkül, hogy a menedzsmentnek részt kellene vennie ebben.

Mindössze el kell fogadnom azt, amiben a személyzet tagjai már megállapodtak, és ez egyszerűen fantasztikus.

Rema1000 customer case

A boltban dolgozóknak nincs idejük hosszú kézikönyveket olvasni. A tamigo egyik nagy előnye, hogy az új kollégák oktatása csak néhány órát igényel.

A könnyen elérhető online beosztás és a bérek százalékos áttekintése csak néhány oka annak, amiért a REMA 1000 áruházlánc 2008-ban más munkaerő-gazdálkodási megoldások helyett a tamigo-t választotta.

Más diszkontláncoknak olyan pénzügyi és műszak-ütemezési rendszerei vannak, melyek hosszú tanfolyamokat és folyamatos frissítéseket igényelnek, mielőtt a rendszer értéket teremtene az üzleteknek... Mi más utat választottunk, és jól döntöttünk."

A tamigo nem csupán a független REMA 1000 üzletvezetőkre volt pozitív hatással. A dániai Horsensben található központba a tamigo segít az időigényes adminisztratív feladatok minimalizálásában, és jó áttekintést nyújt a sikeres áruházláncról.

Ingyenes tamigo bemutató

Töltsd ki az űrlapot.

Elolvastam és elfogadtam a tamigo Adatvédelmi irányelveit.